Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat...
ERNST
SEPTEMBER 21, 2023

THAILAND    THAILAND   
Reizigers die er geweest zijn willen terug. Voor anderen is het te ver weg of ze denken: wie weet een volgende keer. Jammer, want Trat en het Mu Koh Chang National park zijn parels van Thailand.

Dit 650 vierkante meter grote maritieme nationaal park ligt in de diepe oostelijk punt van het land, waar Thailand op de landkaart langzaam verdwijnt tussen Cambodja en de Golf van Thailand.

Het nationaal park omvat maar liefst 52 eilanden, waarvan Koh ChangKoh Kood en Koh Mak de bekendste zijn.

Laten we eens kijken of je van de volgende tips (inclusief een geheime) zin krijgt om naar deze regio te gaan…..
 
Koh Chang. Het grootste eiland van dit nationaal park.

EILAND TIP: KOH KOOD

Koh Kood (in het Nederlands zeg je koh koet). Met niet meer dan 2000 Khmer-Thaise inwoners is er ruimte genoeg. De stranden hier kunnen meedingen in de competitie naar de mooiste stranden in de wereld.
Koh Kood. Maagdelijk witte stranden.

Ze worden weleens vergeleken met de maagdelijk witte stranden van de Malediven. Sommige zijn bereikbaar met de lokale bustaxi, andere alleen per boot. Ook de onderwater wereld is hier rijk voorzien van koraal en vis. Het eiland ligt op circa 20 minuten varen van Koh Chang en een uur van het vasteland.

TOUR TIP: OLIFANTEN IN DE JUNGLE

De olifanten van Ban Kwan Chang (op Koh Chang) gaan niet voor je dansen of andere kunstjes doen. Deze olifanten worden hier opgevangen en in hun natuurlijke jungle omgeving verzorgd.
 
Olifanten in de jungle.

De olifant komt niet naar jou, jij gaat naar de omgeving waar de olifanten van nature leven. Samen met de mahouts, de olifantenbegeleiders, breng je een aantal uren door in het ongerepte regenwoud van Koh Chang en leer je van alles over deze dieren.

RESORT TIP: CHAAN TALAY RESORT, TRAT
 
Centara Chaan Talay Resort in Trat.

Zoek je een afgelegen rustig resort om nooit te vergeten? Centara Chaan Talay Resort in Trat is omgeven door de jungle begroeiing en toch maar een paar stappen van het 400 meter lange witte zandstrand. Dit is een uitstekende plaats voor een ontspannen vakantie met, vrienden, je partner of je hele familie. Ook leuk: Banpu Resort Trat.
 
Tijd voor jezelf: Banpu Resort in Trat.

BEZOEK TIP: PHRA BAT LUANG IN CHANTHABURI

Ook in de provincie Chanthaburi bepaalt de kuststrook voor een groot deel het aanzien. Toch is er ook een groot natuurgebied met oerwoud en watervallen. Fruitliefhebbers hoeven hier niet lang te zoeken, dit is de ‘place to be’ voor doerian en mangosteen. Op de top van de Khitchakut berg (ongeveer 28 kilometer buiten Chanthaburi stad) vind je Phra Bat Luang, de hoogste 'voetafdruk’ van Boeddha in Thailand.
 
De hoogste 'voetafdruk' van Boeddha in Thailand.

Al sinds 1854 lopen pelgrims hier (vooral in februari en maart) de berg op om hun eerbied voor Boeddha te bewijzen. De trek is ruim 15 kilometer, maar wie begint bij de Wat Pluang tempel rest nog maar iets meer dan een kilometer ‘klimwerk’. Mocht je niet voor de voetafdruk gaan, dan is ook het uitzicht de moeite waard. Net als de enorme Hin Look Phra Bat rots die op het puntje van de berg lijkt te balanceren.

DE GEHEIME TIP: KOH WAI
Tegen niemand zeggen: Koh Wai.

Koh Wai is een van die kleine eilandjes die ogenschijnlijk achteloos tussen Koh Chang en Koh Mak zijn gedrapeerd als decorstukken voor de grotere broers. Maar Koh Kwai mag er zelf ook best zijn. Groot is het niet, je kunt gemakkelijk van de ene naar de andere kant wandelen. Om het oostelijk deel van het eiland ligt koraalrif. Er zijn zandstranden en er is een rotsachtig heuvelgedeelte waar veel vogels broeden. Er is geen weg, geen dorpje, geen warm water, geen elektriciteit (alleen generatoren), geen geldautomaten en maar een klein beetje wifi. Er zijn een paar eenvoudige resort (al zijn ze -afhankelijk van het weer- soms ook even dicht). Er gaan dagelijks boten naar Koh Chang en Kok Mak.
 
Koh Chang. Je vakantiegevoel in beeld.


 
RECENT NIEUWS
Op weg naar een duurzaam 2024 HENRY  |  DECEMBER 07, 2023
HAPPY DAYS ZIJN TERUG, HET IS TIJD VOOR EEN REISLUSTIG 2023 ERNST  |  DECEMBER 09, 2022
Test & Go verleden tijd en is alleen Thailand open? TRAINEE  |  MAY 31, 2022
Beste wensen van Green Wood Travel Thailand ERNST  |  DECEMBER 16, 2022
Hoe ga jij reizen? Doe mee aan onze enquete ERNST  |  JUNE 30, 2023
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  JULY 21, 2023
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... ERNST  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019