Boek nu vliegtickets! - De Thaise Riviera - Khao Sok
HATAICHANOK
OCTOBER 24, 2019

THAILAND    THAILAND   
VLIEGTICKETS
Wist je dat de olieprijs momenteel op een van de laagste niveaus van het hele jaar staat? En dat de concurrentie tussen de vliegmaatschappijen alleen maar toeneemt? Vorig jaar was gemiddeld maar iets meer dan 80% van de stoelen in een vliegtuig bezet (zegt luchtvaartorganisatie IATA).

Luchtvaartmaatschappijen willen je dus graag binnenhalen. Hoe doen ze dat? Met scherpe prijzen! Het loont dus NU al naar je tickets voor 2020 te kijken (en wie weet te boeken). Vragen? Neem contact op met Green Wood Travel.

WAAR GAAN WE HEEN? DE THAISE RIVIERA!
Hua hin

De Thaise Riviera wordt gevormd door een reeks badplaatsen aan de westelijke zijde van de kust aan de Golf van Thailand. Vanuit de meeste van deze plaatsen zijn de eilanden in de Golf van Thailand (zoals Koh SamuiKoh Phangan en Koh Talu) goed te bereiken per boot.
Hua Hin. Ooit alleen een vissersdorp.

Hua Hin ligt op minder dan 200 kilometer van Bangkok en is voor veel inwoners van Bangkok de perfecte locatie voor een lang strandweekend. Je zou kunnen zeggen dat het toerisme in Thailand in Hua Hin begon. Zo'n honderd jaar geleden, toen al die prachtige eilanden en stranden van Thailand nauwelijks op bezoek mochten rekenen, werd de spoorweg tussen Bangkok en Hua Hin voltooid. Dat spoor bracht leden van de koninklijke familie naar de badplaats, toen nog vooral een dorp van vissers. In de voetsporen van de koninklijke familie volgde de Thaise upper class uit Bangkok als vanzelf. Thailands eerste badplaats was een feit.
Khao Sam Roi Yot National Park, bij Pranburi.

Niet veel mensen kennen Pranburi en dat is jammer. Pranburi is een rustige plaats met prachtige stranden. Het ligt aan de Golf van Thailand, ten zuiden van Hua Hin. Het is een geschikte uitvalsbasis voor tochten naar het park van de driehonderd pieken, Khao Sam Roi Yot National Park. Dit enorme natuurgebied omvat land en zee; eilanden, mangrove gebieden, moerassen, grotten en de kalkstenen rotsen langs de kust, die soms verstopt lijken te liggen onder een dikke laag groene begroeiing.
Cha-am. Het 'fraaie' zusje van Hua Hin.

Cha-am is het ‘fraaie zusje’ van Hua Hin en ligt op 25 kilometer afstand. Het is rustiger en heeft 7 kilometer strand, een lange boulevard, gestoffeerd met hoge pijnbomen, en met de nodige restaurantjes en winkeltjes. Aan het einde vindt u een vissershaven met tal van seafood restaurantjes. Toch valt de avond niet noodzakelijk vroeg in Cha-am. Veel studenten en jonge Thai uit Bangkok zoeken in Cha-am de vrolijkheid van het weekeinde op. Dat bestaat uit bananenboten en hier en daar een strandparty.

WAAR GAAN WE HEEN? KHAO SOK!
Khao Sok. Adembenemend natuurgebied.

Het nationale park Khao Sok, het grootste beschermde natuurgebied in het zuiden van Thailand, is een waar Walhalla voor de natuurliefhebber. Er leven niet alleen meer diersoorten dan in vergelijkbare natuurgebieden, het landschap is afwisselend en heeft (foothill) regenwoud, meren en kalkstenen bergen. Ook het Cheow Lan Meer en de Ratchaprapha Dam maken deel uit van het nationale park. Het ligt in de provincie Surat Thani en dus betrekkelijk dicht bij Koh SamuiPhuketKrabi en Khao Lak. Een extra reden om het te bezoeken!
Khao Sok. Vakantiegevoel.

Er zijn in Khao Sok meren, indrukwekkende kalkstenen heuvels en u treft er een buitengewone hoeveelheid dieren en planten aan. De parel van het plantenrijk hier is de Rafflesia, een van de grootste bloemsoorten ter wereld. Er leven olifanten, neushoornvogels, gibbons, herten, beren en tapirs, om er slechts een paar te noemen.
 
RECENT NIEUWS
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  JULY 21, 2023
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... TRAINEE  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019
Nieuwe Tours en Hotels bij Green Wood Travel ERNST  |  JULY 21, 2023
Boek nu vliegtickets! - De Thaise Riviera - Khao Sok HATAICHANOK  |  OCTOBER 24, 2019
Hoe was je vakantie? - Verbeterde website en ander nieuws HATAICHANOK  |  AUGUST 14, 2019
De Beste en Leukste Rooftop Bars van Bangkok! HATAICHANOK  |  AUGUST 02, 2019
Overzichtelijk Thailand. Hoogtepunten per Regio. HATAICHANOK  |  JULY 16, 2019