De Beste en Leukste Rooftop Bars van Bangkok!
ERNST
JANUARY 27, 2023

THAILAND    THAILAND   
Het wordt steeds ingewikkelder om een geschikte rooftop bar te vinden in Bangkok. De reden? Het aanbod wordt steeds groter, steeds gevarieerder en leuker. Waar let je op bij het kiezen? Op de locatie, bijvoorbeeld. Het is niet altijd nodig de hele stad door te reizen om een leuke rooftop te vinden. Je keuze kan met budget te maken hebben. Veel rooftop bars zijn niet goedkoop. Of met je specifieke smaak. Wil je er Franse kaas kunnen eten, even kunnen dansen, craft beer kunnen drinken, in de open lucht zitten, een sigaar kunnen roken of jazz willen horen? Er valt genoeg te kiezen. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet. En er ook rooftops bijgezet die minder bekend zijn maar wel leuk, of geschikt voor ieders portemonnee.
Beroemd: Sirocco Restaurant in The State Tower.

Sommige rooftop bars en restaurants zijn gewoon wereldberoemd. Zelfs mensen die nooit in Bangkok zullen of willen zijn, kennen ze. Zoals hierboven het Sirocco Restaurant en de Sky Bar in The State Tower. Bekend uit de film The Hangover 2. 

CIELO
Cielo Sky Bar. Betaalbaar uitzicht.

Cielo Sky Bar. Iets ‘hoger’ op Sukhumvit en dus wat verder weg uit het centrale deel van Bangkok. Desondanks goed bereikbaar (met de skytrain) maar minder druk en beter betaalbaar. Cielo is gewoon prima qua sfeer, men serveert er goed eten en het uitzicht doet niets onder voor de meeste andere rooftop bars. Dit uitstekende bar-restaurant op de 46e verdieping maakt menige avond extra aangenaam met live muziek. Als je niet genoeg hebt aan het uitzicht kun je ook nog even op een glasplaat gaan staan die je al die verdiepingen omlaag laat kijken.

THE SPEAKEASY
The Speakeasy. Sfeer van de Amerikaanse jaren '20.

In The Speakeasy krijgt u het zoet, zuur of bitter. Deze art deco rooftop bar richt zich vooral op liefhebbers van cocktails. De bar ligt op de 24ste en 25ste verdieping van Hotel Muse Bangkok, zonder twijfel een van de origineelste en meest sfeervolle hotels van de hoofdstad. De bar is geïnspireerd op de Amerikaanse jaren ‘20, de jaren van de drooglegging, toen cocktails vooral stiekem in theekopjes werden geserveerd. Zo ver gaat men hier niet.  De 'al fresco’ (wij zouden zeggen open lucht) bar heeft drie rookkamers voor mensen die van Cubaanse sigaren houden. Krijgt u zin in een unieke, in The Speakeasy ontwikkelde cocktail zoals de 'The Girl with the Curls’ of een 'White Flapper’, dan kunt u terecht in Hotel Muse Bangkok.

OCTAVE
Octave Rooftop Bar & Lounge. A-klasse uitzicht.

Een van de beste en leukste keuzes voor een rooftop bar is waarschijnlijk Octave Rooftop Bar & Lounge in het Marriott Sukhumvit. Het is een ruime rooftop over drie verdiepingen (vanaf de 45e) en biedt een meer dan uitstekend uitzicht over dit deel van Bangkok. Populair bij reizigers en Thai. Het recept is hier helder. A-klasse uitzicht, een ontspannen leuke sfeer, DJ’s, goede snacks en lichte maaltijden. Ook fijn: er is op alle verdiepingen genoeg ruimte om heel dicht bij het uitzicht te zitten (vaak maar met een ‘dun’ laagje glas er tussen). Op de hoogste verdieping trekken het 360 graden uitzicht en de ronde bar je aandacht.

RIVER VIBE
River Vibe. Het uitzicht gaat gelukkig alle kanten op.

River Vibe is waarschijnlijk een van de goedkoopste en minst pretentieuze rooftop bars in Bangkok. Hier laten ze het prima eten en het verrassend spectaculaire uitzicht het werk doen. River Vibe ligt op de 8e verdieping van het River View Guesthouse, een beetje verstopt in de spelonken van Talat Noi, een oude wijk op het randje van China Town. Noch de kleine kronkelstraatjes die naar het guesthouse leiden, noch de niet bepaald overrompelende entree van het guesthouse, noch het minuscule liftje dat je naar de 8e verdieping brengt, doen vermoeden hoe perfect River Vibe in een bocht van de Chao Phraya ligt. Het openbaart een weidse blik die zo ongeveer van Asiatique tot ver achter Wat Arun reikt.

THE ROOF AT SIAM @ SIAM
The Roof. Goede naam voor een rooftop bar.

Het rooftop bar en restaurant van het originele designer hotel Siam @ Siam is nogal adequaat The Roof genoemd. De kleurrijke The Roof Gastro is een open bar en terras over verschillende niveaus op het hele dak van het hotel en dat betekent dat u een mooi 360 graden uitzicht hebt. The Roof ligt op slechts vijf minuten van MBK, de One Siam shoppingmalls, het Jim Thompson House en naast BTS station National Stadium. Voor wie meer wil: behalve the Roof Gastro is er ook the Roof Champagne & Wine Bar. 
Op het puntje van het dak: Above Eleven. 
RECENT NIEUWS
Op weg naar een duurzaam 2024 HENRY  |  DECEMBER 07, 2023
HAPPY DAYS ZIJN TERUG, HET IS TIJD VOOR EEN REISLUSTIG 2023 ERNST  |  DECEMBER 09, 2022
Test & Go verleden tijd en is alleen Thailand open? TRAINEE  |  MAY 31, 2022
Beste wensen van Green Wood Travel Thailand ERNST  |  DECEMBER 16, 2022
Hoe ga jij reizen? Doe mee aan onze enquete ERNST  |  JUNE 30, 2023
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  5 DAYS AGO
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... ERNST  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019