Overzichtelijk Thailand. Hoogtepunten per Regio.
ERNST
OCTOBER 19, 2023

THAILAND    THAILAND   
Je wilt naar Thailand, maar weet nog niet precies waar naar toe. Kies je voor een eiland, voor de jungle, wil je naar de oude hoofdsteden en wat valt er eigenlijk in West-Thailand te beleven? Die vragen klinken ons bekend in de oren. Daarom hebben we 6 pagina’s gemaakt (een voor elke Thaise regio) met de mooiste en interessantste plekken om te bezoeken. Dan weet je precies wat er overal te beleven valt. We gaan alleen niet beweren dat het kiezen gemakkelijker wordt…..

NOORD-THAILAND
In het noorden van Thailand, al behoorlijk in de buurt van Myanmar, ligt in een denkbeeldige driehoek tussen Chiang Mai, Chiang Rai en Pai een van de mooiste streken van het land, Chiang Dao, met als letterlijk hoogtepunt de ongeveer 2200 meter hoge Doi Chiang Dao, de op twee na hoogste berg van Thailand.
Doi Chiang Dao, de heilige berg van het Lanna koninkrijk.

De heilige berg van het Lanna koninkrijk, zoals een van de bijnamen van de berg luidt, trekt de aandacht, maar het ruim 1100 vierkante kilometer grote nationale park waar de berg onderdeel van is, mag er ook zijn. Het park is beroemd vanwege de gevarieerde vogel populatie, u kunt er kamperen, wandelen of een trekking lopen, in warmwaterbronnen zitten en grotten bezoeken.

WEST-THAILAND
Ga bij de beroemde brug van Sangkhlaburi zitten en laat de wereld die zich voor je ontspint rustig op je afkomen. Het is ontspannend en fascinerend. Dit kun je met recht een andere wereld noemen. Hier in het westen van Thailand kruisen Myanmar en Thailand elkaar, er is volop leven op de rivier en er wordt druk geschuifeld over de brug, die niet alleen Thai en Mon met elkaar verbindt, maar ook zelf een verhaal heeft.
Sangkhlaburi. Met recht een andere wereld.

De brug, helemaal van hout, is gebouwd door de Mon, een van de Birmese minderheden die hier al eeuwen leven. Het is met 850 meter de langste houten brug in Thailand en de op een na langste ter wereld (de beroemde U Bein brug in Mandalay is de langste). In de ochtend hangt er vaak een mist over het water, in de avond speelt de ondergaande zon prachtig met het licht.

CENTRAAL-THAILAND
Het mooiste zicht op de belangrijkste attractie van Ang Thong in Centraal-Thailand, de gigantische zittende Boeddha, heeft u al lang voordat u er bent. Al van heinde en ver torent het beeld boven de palmbomen en rijstvelden uit. Het is verleidelijk de auto op het midden van de snelweg stil te zetten om een foto te maken (niet doen).
De Boeddha van Ang Thong torent al van heinde en ver boven de rijstvelden uit

De Boeddha van Ang Thong is 92 meter hoog en daarmee het grootste beeld van Thailand (en het zevende grootste in de wereld). Veel bezoekers doen een poging (er is een klein trapje voor nodig) om de vingers van de rechterhand van de Boeddha aan te raken, dat brengt geluk, menen zij. 

NOORDOOST-THAILAND (DE ISAAN)
Khao Yai is het oudste nationale park van Thailand (sinds 1962) en een van de grootsten. Het ligt in Noordoost-Thailand, lokaal bekend als de Isaan. Er zijn watervallen, bergen en wouden, en er zijn meer dan tweeduizend verschillende plantensoorten aangetroffen. De hoogste top, Khao Rom, piekt op 1351 meter boven zeeniveau.
Khao Yai, het oudste nationale park van Thailand.

Khao Yai National Park is zo'n tweeduizend vierkante kilometer groot en staat op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties, voornamelijk omdat het een intact zijnde ‘moesson woud’ of 'droog woud’ herbergt. Er leven wilde olifanten, gibbons, makaken, vleermuizen, wilde zwijnen en meer dan driehonderd verschillende soorten vogels.

OOST-THAILAND
Op de top van de Khitchakut berg, ongeveer 28 kilometer buiten Chanthaburi stad, in het oosten van Thailand, vindt u Phra Bat Luang, de hoogste ‘voetafdruk’ van Boeddha in Thailand. Al sinds 1854 lopen pelgrims hier (vooral in februari en maart) de berg op om hun eerbied voor Boeddha te bewijzen. 
De 'voetafdruk' van Boeddha.

De trek is ruim 15 kilometer, maar wie begint bij de Wat Pluang tempel rest nog maar iets meer dan een kilometer ‘klimwerk’. Mocht u niet voor de voetafdruk gaan, dan is ook het uitzicht de moeite waard. Net als de enorme Hin Look Phra Bat rots die op het puntje van de berg lijkt te balanceren.

ZUID-THAILAND
Koh Samui in het zuiden van Thailand is misschien wel het meest veelzijdige eiland van Thailand (en na Phuket ook Thailands populairste). Feestnummers vinden er wat van hun gading, maar ook de mensen die liever op tijd uit de veren zijn om een vroege strandwandeling te maken.
Koh Samui. Perfect voor iedereen.

Samui heeft ook ideaal weer. In tegenstelling tot enkele andere populaire eilanden is het weer op Samui redelijk stabiel en de meeste tijd van het jaar droog. Het beroemdste strand is ongetwijfeld Chaweng Beach waar het prettig toeven is, op een leuke manier kijken en bekeken worden en waar de meeste nachtvlinders neerstrijken. 
 
RECENT NIEUWS
Op weg naar een duurzaam 2024 HENRY  |  DECEMBER 07, 2023
HAPPY DAYS ZIJN TERUG, HET IS TIJD VOOR EEN REISLUSTIG 2023 ERNST  |  DECEMBER 09, 2022
Test & Go verleden tijd en is alleen Thailand open? TRAINEE  |  MAY 31, 2022
Beste wensen van Green Wood Travel Thailand ERNST  |  DECEMBER 16, 2022
Hoe ga jij reizen? Doe mee aan onze enquete ERNST  |  JUNE 30, 2023
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  4 DAYS AGO
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... ERNST  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019