6 reis-ideeën waar je zelf niet opkomt
Ernst
August 22, 2022
Filipijnen Filipijnen
Avontuurlijke reizen
Avontuurlijke reizen
Soms ligt wat de moeite waard is net buiten je gezichtsveld. Je hebt er gewoon simpelweg niks over gehoord, het zijn geen populaire hotspots waar iedereen over praat. Toch zijn het bijzondere locaties met interessante mensen, aan zee of tussen de rijstvelden. Vandaar: 6 reis-ideeën waar je zelf niet opkomt.

1. SNORKELEN EN DUIKEN BIJ BUSUANGA
Busuanga Adembenemend Snorkelen

    Busuanga is een eiland aan de noordkant van de Palawan Eilanden (de Filipijnen), die tot de allermooiste ter wereld worden gerekend. Dit labyrintische watergebied is niet alleen een droom voor duikers en snorkelaars, maar ook voor liefhebbers van strand, koraal, zee, warmwaterbaden, jungle en lagunes. Tropischer kunnen we het niet maken. En mooier trouwens ook niet. In deze vier dagen leert u ze goed kennen, deze fraaie eilanden in de Filipijnse archipel. U verplaatst zich met de gemotoriseerde bancas van droomeiland naar droomeiland en gaat op zoek naar een van de twaalf Japanse wrakken die hier nog liggen nadat ze in de Tweede Wereldoorlog door de Amerikaanse luchtmacht tot zinken waren gebracht.


2. UMPHANG JUNGLE SAFARI
Water Spektakel De Tee Lor Su Waterval

    Wat denk je van deze Umphang Jungle Safari in Noord-Thailand? Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen, zoals Karen, Hmong en Meo. Deze jungle safari is een gegarandeerd exotisch avontuur in een uitermate ruig gebied. Met een vleermuisgrot, watervallen, op bezoek bij bergstammen, vogels en apen. Je gaat onder meer naar de Tee Lor Su-waterval. Tee Lor betekent waterval en Su groot in de Karen taal. Het is de grootste in Zuidoost-Azië en de op vijf na grootste van de wereld. Vanaf 900 meter hoogte boven zeeniveau stort het water naar beneden.


3. DE VERLOREN STEDEN VAN DE KHMER
Het Koh Ker Complex Heeft Eeuwenlang Verborgen Gelegen in de Bossen

    De verloren steden van de Khmer zijn de mysterieuze 10e eeuwse oude Khmer hoofdstad Koh Ker en de jungle tempel Beng Melea (Cambodja). Ze liggen, een beetje uit het zicht van de meeste bezoekers, op zo’n 130 kilometer van Siem Reap. Het Koh Ker complex heeft eeuwenlang verborgen gelegen in de bossen van Cambodja. Het complex met meer dan 40 gebouwen (!) is een van de belangrijkste en indrukwekkendste na Angkor Wat. Blikvanger is Prasat Thom, een imposante zeven verdieping tellende piramide tempel. Deze 30 meter hoge tempel steekt boven het omliggende bos uit en is vanuit de verte goed te zien.


4. KOH PAYAM
Koh Payam De Malediven van Thailand

    Op het nauwelijks door toeristen bezochte bounty eiland Koh Phayam (Thailand) vindt u The Blue Sky resort. Dit eiland is de ideale locatie voor mensen die niet op zoek zijn naar het massatoerisme. Het is een onaangetast eilandje in de Andamanse zee ten hoogte van het onderste puntje van Myanmar en het is niet gek dat het ook weleens de Malediven van Thailand wordt genoemd. U vindt er geen auto’s, party’s, resorts of hordes met mensen. Ontdek het eiland op de fiets of scooter en geniet van de lokale geuren, kleuren, culinaire geneugten en verlaten stranden.


5. TREKKING DOOR HET LAND VAN DE IFUGAO
Waar de Rijstvelden Tegen de Bergwand Liggen Opgestapeld

    Welkom in het land van de koppensnellers, welkom in het land van de Ifugao (de Filipijnen), waar de rijstterrassen letterlijk tegen de bergwanden liggen opgestapeld. Waar de natuur niet alleen overweldigend is, maar ook duidelijk de baas. De Ifugao, die hier al eeuwenlang leven, hebben zich aangepast aan de wetten van de natuur. Het waren ooit koppensnellers, die hun vijanden letterlijk een kopje kleiner maakten. Maar dat was ooit, inmiddels zijn het boeren.

    Zij verbouwen het land, meestal met rijst, maar ook met groente en fruit. Zij zijn het ook die met natuurlijke materialen als kalk en zand de rijstterrassen hebben gebouwd die zo in het oog springen. De terrassen zijn zo gevormd dat het water van het ene rijstterras in het andere loopt. De terrassen van Banaue zijn mogelijk al duizenden jaren oud en grotendeels met de hand tegen de rotswand aan gelegd en gedeeltelijk uitgehouwen in de rotsen. Een spectaculaire 5 daagse trekking!


6. THALE NOI PHATTHALUNG BOOTTRIP
De Bootsman Laat de Motor Stilvallen om Geruisloos over het Meer te Drijven

    De wereld om je heen staat nog stil. De zon maakt aanstalten om door de wolken te breken. Langzaam beweegt je bootje zich over het stille water van Thale Noi, een meertje aan de kop van grote broer Songkhla Lake (Thailand). Terwijl het lichter wordt ontwaar je de vissers die hun opvallende houten Yok Yor stellages controleren op de vangst van die nacht. Je ziet een watergebied waar de opvallendste kleur het roze van de lotusbloemen is. Iets verderop wandelt een boer met zijn waterbuffels op een van de zeldzame graslandjes die het beschermde vogel-watergebied doorbreken. Je bootsman weet waar de mooiste plekjes zijn, hij laat de motor stilvallen om geruisloos over het meer verder te drijven. Als de zon op kracht komt, ontdek je in de verte een vissersdorp, waar het leven al generaties lang volgens oude tradities wordt geleefd.

Wil je meer weten of andere tours en hotels bekijken, kijk dan op Green Wood Travel of neem even contact met ons op.


 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Dit is je toekomst! Reizen in 2024 Ernst | October 28, 2023
RELATE STORY
Voorspelling: Zo reis je in 2020! Daranee | January 09, 2020

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours