Ken je Kaeng Krachan?
Daranee
February 20, 2020
Thailand Thailand
Nationale parken
Nationale parken

Kaeng Krachan National Park is niet alleen het grootste nationale park van Thailand, het is ook zonder twijfel een van de mooiste en interessantste, zeker voor dierenliefhebbers. De vogelpopulatie is hier groot en gevarieerd, er leven nog luipaarden en olifanten, maar ook heel veel vlinders, en trouwens ook een behoorlijk assortiment aan slangen, zoals de King Cobra en pythons.
 
….voor dierenliefhebbers…

Omdat moeder natuur zich niet veel van door mensen gecreëerde grenzen aantrekt, beslaat dit natuurgebied Thailand en Myanmar. Vanuit Thailand is Kaeng Krachan, dat vooral uit regenwoud bestaat, het best te bereiken vanuit Hua Hin. Het park is in Thailand al bijna 3000 vierkante kilometer groot en de rivieren de Pranburi en de Phetchaburi vinden er hun oorsprong.
 
Even tot rust komen….

Kaeng Krachan National park bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud, maar heeft ook rotsen, een meer, bergen, watervallen en grotten. De enorme vogel- en vlinderpopulatie geeft dit nationale park haar speciale charme. Je kunt er kamperen, een bootje huren of een trek gaan lopen. Panoen Thung Mountain, ruim 1200 meter boven zeeniveau is voor sommigen een uitdaging. Reken minimaal op een trek van 5 tot 6 uur voor een geoefende wandelaar. Er ligt een camping bij (die niet het hele jaar geopend is).


In de wintermaanden is hier in de vroege ochtend de ‘zee van mist’ te zien. Er zijn meerdere behoorlijk spectaculaire uitkijkpunten. Ook de Hanuman Plain (Khao Pakarang) mag er zijn. Dit rotsgebied ziet er een beetje uit als koraal en heeft een mooi uitkijkpunt. Er leven hier veel gibbons en langoeren. Je kunt een wildlife tour boeken of er een dagje van maken en de Pala-U Waterval bezoeken. Leuk voor jong en oud.

Er zijn verschillende grotten, waarvan de Hua Chang Cave (olifantenhoofd grot) de meest toegankelijke is. Deze grot is 70 meter hoog (alleen met een parkwachter bezoeken!) Weet dat dit park groot is en dat je er te voet, met de fiets of motorfiets niet in mag. Eigen vervoer is essentieel.

 
Gibbons

Een aardige samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat er in Kaeng Krachan zoveel verschillende vogelsoorten leven. Twee biologische zones kruisen hier. Voor veel ‘noordelijke’ vogels is dit het meest zuidelijke puntje van hun leefgebied, voor veel ‘zuidelijke’ vogels is dit het meest noordelijke deel van hun territorium. Verder helpt de natuur een handje. De afwisselende begroeiing en de variatie van regenwoud met drogere woudsoorten, meertjes en fruitbomen zorgt ervoor dat er altijd veel vogels te zien zijn, soms zelfs behoorlijk zeldzame. Alhoewel het er dus altijd druk is, zijn de meeste vogels te vinden in de maanden maart en april.
 
Zie je ook niet elke dag: de Maleise Dwergooruil.

Parkwachters of andere vogelaars kunnen u op weg helpen. Zij weten waar je bijvoorbeeld de bonte neushoornvogel kunt spotten, de blauwe pitta of de Maleise bosijsvogel. Overweeg een tour: Vogels spotten in Kaeng Krachan.

Je ziet hier adelaars, neushoornvogels, fazanten, bosijsvogels, papegaaien, spechten, uilen en musvalken (om er echt maar een paar van de meer dan 530 soorten te noemen). Het park is tevens de enige plek in Thailand waar de trapstaartekster te bewonderen is!

Meer weten? Kijk op Green Wood Travel of op de speciale Kaeng Krachan National Park pagina. Of bel ons gewoon even!

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours