Parels van de Koh Chang Archipel
Daranee
January 22, 2020
Thailand Thailand
Koh Chang
Stranden & Eilanden Koh Chang
Stranden & Eilanden
Reis in gedachte even met ons mee. Vanuit Bangkok gaan we naar de Golf van Thailand, we blijven dicht bij de kust, tot Cambodja Thailand bijna van de kaart duwt. In dat puntje ligt het maritieme nationale park Mu Koh Chang, ook wel de Koh Chang Archipel genoemd. Dat het 650 vierkante kilometer omvat zegt iets, maar dat er 52 eilanden onderdeel van die archipel zijn, zegt nog meer.
 
Er valt veel te zien……

Er valt veel te zien: Koh Chang, het eiland dat naamgever is van dit nationale park, maar ook de eilanden Koh Kood en Koh Mak, of -let op- de groeidiamant Koh Wai. Aan de kust is het niet minder fraai. Daar vinden we het waterrijke mangrove- en moerasgebied van Chanthaburi en Trat. Kijk maar eens op Mu Koh Chang National Park.
 
Koh Mak

Neem Koh Mak. Van oudsher wordt dit kleine eiland (met officieel maar zo’n 400 bewoners) bevolkt door vissers. Het witte zandstrand en het blauwe water, de kokosnoot plantages, de mangrove begroeiing, en de rust, vormen de belangrijkste aantrekkingskracht voor bezoekers van buitenaf. Als het laag water is kunt u van Koh Mak naar het eilandje Koh Kham lopen.
 
De hoogste "Voetafdruk van Boeddha"

Ook in de provincie Chanthaburi bepaalt de kuststrook voor een groot deel het aanzien. Toch is er een groot natuurgebied met oerwoud en watervallen. Fruitliefhebbers hoeven hier niet lang te zoeken, dit is de ‘place to be’ voor doerian en mangosteen.
 
Oasis Sea World. Zwemmen met dolfijnen.

Deze dagtour ZWEMMEN MET DOLFIJNEN CHANTHABURI brengt u naar het dolfijnen-trainingscentrum Oasis Sea World. U kunt hier niet alleen met de dolfijnen zwemmen, ze laten zien wat ze kunnen en u hoort alles wat u over deze dieren wil weten.
 
Neushoornvogel

En er zijn echt niet alleen dolfijnen te zien. Wat denk je van deze opvallende bewoners: de neushoornvogel, de Chinese pitta, de silver leaf langur (een langoer aap) of de zeekat (een inktvis)? Toch allemaal dieren waar je nieuwsgierig naar bent, of hebben we het mis? Er leven hier zo’n 120 soorten vogels, de nodige slangen (king cobra), maar ook krab etende makaken, wilde zwijnen en zeeschildpadden. En uiteraard veel kleurrijke vissen.

Meer weten? Kijk op Mu Koh Chang National Park of op Green Wood Travel. Of neem even contact met ons op!

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | June 26, 2024
Thailand Zomervakantie!! Ernst | June 21, 2024
6 opmerkelijke hotels in Bangkok Ernst | June 19, 2024
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | June 26, 2024
Thailand Zomervakantie!! Ernst | June 21, 2024
6 opmerkelijke hotels in Bangkok Ernst | June 19, 2024
Once in a lifetime: Khao Sok Ernst | June 14, 2024
Het kleurrijke dierenrijk Khao Yai Ernst | March 29, 2024
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours